Bylinky

 

 

Bylinky ako také sa pestujú od nepamäti, stali sa bežnou súčasťou nášho života. V minulosti ľudia nepoznali lieky v takej podobe ako ich poznáme dnes. Preto ľudia boli nútení siahať po prírodných zdrojoch, ktoré mnohokrát napomohli prinavrátiť zdravie chorému. Tieto skúsenosti sa odovzdávali z generácie na generáciu, aby sa tak uchovali cenné poznatky z oblasti liečiteľstva. Nie je to len však oblasť liečiteľstva, kam právom patria, stali sa taktiež významnou súčasťou kulinárskeho umenia. Mnohé z byliniek sa stali bežnou súčasťou našej kuchyne.


Bylinky

Lavandula

Lavandula
Levanduľa je mojou srdcovou záležitosťou, pestujem ju úspešne pomerne dlhú dobu. Túto  bylinu je možné pestovať v okrasných záhradách, balkónoch, v skalke, ale taktiež aj byliknokovišti, ktoré si môžete vytvoriť aj svojpomocne. Bylinkovište môže vytvoriť zo skál a pňov. Je na...

—————

Petroselinum

Petroselinum
Petržlenová vňať spestruje a ochucuje naše jedlá. Nie lenže je veľmi dekoratívna ale obsahuje aj minerálne látky a vitamíny A, B a C, ktoré sú prospešné pre náš organizmus. Pestovanie tejto vňate nie je zložite, môžete ju pestovať v truhlíku alebo priamo na záhone. Pôdu si vyžaduje vlhkú a bohatú...

—————

Melissa

Melissa
Melissa (Medovka) je trváca bylinou, vyznačuje sa špecifickou a aromatickou, citrónovou vôňou. Túto chlpatú bylinu by sme našli rásť vo východnom Stredomorí, ktoré jej domovom. Melissa si získala svoju popularita a dnes patrí k bežne pestovaným bylinkám. Uplatňovanie optimálnych podmienok platí aj...

—————

Salvia

Salvia
Salvia (Šalvia) predstavuje poloker, ktorý nachádza svoje uplatnenie nie len v podobe liečivej rastliny. Šalvia je taktiež dekoratívnou rastlinou, ktorá ožíví naše záhony. Ako každá rastlina, aj Šalvia má svoje nároky na pestovanie. Preto treba zohľadnovať pri pestovaní nároky na stanovištie a...

—————

Mentha

Mentha
Mäta predstavuje dobre známu a obľúbenú bylinku, ktorá sa vyznačuje špecifickou a aromatickou vôňou. S touto bylinkou sa stretávame v podobe čaju alebo prípadne tiež je súčasťou potravinárskych výrobkov. Mätu ako takú môžeme úspešne pestovať v bylinkovišti, črepníku alebo...

—————